Исхрана на кучиња според PRO PAC

Earthborn Holistic

PRO PAC® Earthborn Holistic нуди уникатен пристап во природната исхрана, поврзувајќи ги најздравите конвенционални со холистичките состојки. Примарни извори на протеини се дехидрирано пилешко месо и месо од харинги. PRO PAC® Earthborn Holistic содржи корисни овошја, зеленчуци и мирудии, целозрнести комплексни јаглехидрати, и специјална мешавина на масло од канадска репка и рибино масло, кои се богати со Omega-3 масни киселини неопходни за здрава кожа и прекрасно крзно. PRO PAC® Earthborn Holistic нуди природен, холистички пристап во најдобрата исхрана за кучиња без да се наруши квалитетот или вкусот, природно е конзервиран и има 100% загарантираност.


ГАРАНТИРАНА АНАЛИЗА


 • Сурови Протеини, не помалку од .................................22.00%
 • Сурови Масти, не помалку од ......................................12.00%
 • Сурови Влакна, не помалку од ..................................... 4.00%
 • Влажност, не помалку од ............................................10.00%
 • Omega-6 масни киселини, не помалку од........................2.60%
 • Omega-3 масни киселини, не помалку од........................0.50%
 • Витамин E, не помалку од..........................................150 IU/kg>
 • Глукозамин, не повеќе од............................................400 ppm
 • Глукозамин, не помалку од..........................................325 ppm
 • Хондроитин Сулфат, не повеќе од................................320 ppm
 • Хондроитин Сулфат, не помалку од..............................245 ppm
 • L-Карнитин, не помалку од........................................50 mg/kg


СОСТАВ: Дехидрирано пилешко месо, јачмен, овесно брашно, брашно од компири, мелен кафеав ориз, дехидрирано месо од харинги, варен ориз, просо, амарант, мелено ленено семе, масло од канадска репка(конзервирано со мешани токофероли, извор на природен витамин E), природна ароматизација, масло од харинги лецитин, култура од квасец, сушена морска трева, листови од луцерка, сушени боровинки, сушени јаболки, сушени моркови сушен грашок, сушен першун, сушен лук, екстракт од Yucca Schridigera, сушен корен од чикорија, бета каротин, калиум хлорид, холин хлорид, сол, суплемент на витамин E таурин, L-лизин, DL- метионин, Lactobacilus Acidophilus, Lactobacilus Casei, Bifidobacterium Bifidum, глукозамин хидрохлорид, хондроитин сулфат, калциум карбонат, цинк оксид, ниацин, D-калциум пантотенска киселина, суплемент на витамин A, L-карнитин, суплемент на витамин B12, аскорбинска киселина, железо сулфат, витамин K3, биотин, рибофлавин (витамин B2), тиамин хидрохлорид (витамин B1), калциум јодид, пиридоксин хидрохлорид (витамин B6), суплемент на витамин D3, фолна киселина, манган протеинат, железо протеинат, цинк протеинат, бакар протеинат.
PUPPY Lamb Meal & Rice Formula

PRO PAC® Puppy Lamb Meal & Rice Formula е одлична алтернатива за оние сопственици на млади кученца кои бараат храна која не содржи пченка, пченица и споредни производи од живина. Ова природно конзервирана, здрава мешавина од јагнешко месо и ориз, му дава на вашето кученце најдобра исхрана, која осигурува правилен развој на мускулатурата и раст. Со тоа што содржи екстра протеини, калории, калциум и други хранливи состојки, PRO PAC® Puppy Lamb Meal & Rice Formula претставува одлична диета за бремени и кучки кои дојат. Балансираниот однос помеѓу Omega-6 и Omega-3 масните киселини, ја прави кожата здрава а крзното сјајно. PRO PAC® Puppy Lamb Meal & Rice Formula содржи масти од голема нутритивна вредност, и оптимално ниво на линоленска киселина. Таа е природно конзервирана и 100% загарантирана.


ГАРАНТИРАНА АНАЛИЗА


 • Сурови протеини, не помалку од ....................28.00%
 • Сурови масти, не помалку од ........................17.00%
 • Сурови влакна, не повеќе од ......................... 4.00%
 • Влажност, не повеќе од ................................10.00%
 • DHA, не помалку од .......................................0.03%
 • Omega-6 масни киселини, не помалку од .........2.50%
 • Omega-3 масни киселини, не помалку од ........0.40%

СОСТАВ:Дехидрирано јагнешко месо, интегрален ориз, дехидрирано пилешко месо, пилешка маст (конзервирана со мешани токофероли, извор на природен витамин E), оризово брашно, оризов глутен, ленено семе, култура од квасец, сол, калиум хлорид, холин хлорид, DL-метионин хидрокси аналог, L- лизин, суплемент на витамин E, витамин D3, витамин А ацетат, ниацин, D- калциум пантотеинат, биотин, суплемент на витамин B12, суплемент на витамин B2, тиамин мононитрат, аскорбинска киселина, пиридоксин хидрохлорид, фолна киселина, манган оксид, калциум јодид, цинк протеинат, манган протеинат,железо протеинат, магнезиум бакар протеинат.
ADULT CHUNK & ADULT MINI CHUNK

PRO PAC® Adult Chunk and Mini Chunk супер- премиум формулите се специјално приготвени за возрасно куче со нормална активност. Употребата на дехидрирано пилешко месо од висок квалитет како примарен ингредиент, комбинирана со пилешка маст исто така од висок квалитет, ги прави PRO PAC® Adult Chunk and Mini Chunk формулите многу вкусни и лесно сварливи. Балансираниот однос на Omega-6 и Omega-3 масни киселини ја прави кожата здрава а крзното сјајно. Премиум нутритиентите на PRO PAC®, придонесуваат за силни коски, одличен тонус на мускулатирата, сјајно крзно, и цврста и редовна столица. И двете PRO PAC® Adult Chunk and Mini Chunk формули имаат ист комплетен нутритивен состав и се природно конзервирани и 100% гарантирани.


ГАРАНТИРАНА АНАЛИЗА


 • Сурови Протеини, не помалку од........................26.00%
 • Сурови Масти, не помалку од .............................15.00%
 • Сурови Влакна, не повеќе од .............................. 4.00%
 • Влажност, не повеќе од .....................................10.00%
 • Omega-6 масни киселини,не помалку од ...............2.70%
 • Omega-3 масни киселини, не помалку од...............0.45%

СОСТАВ:Дехидрирано пилешко месо, мелена жолта пченка, пилешка маст (конзервирана со мешани токофероли, извор на природен витамин E), брашно од ориз, сушена репкина пулпа, природна ароматизација, ленено семе, сол, калиум хлорид, холин хлорид, DL-метионин, L-лизин, суплемент на витамин Е, витамин D3, витамин А ацетат, ниацин, D-калциум пантотеинат, биотин, суплемент на витамин B12, суплемент на витамин B2, тиамин мононитрат, аскорбинска киселина, пиридоксин хидрохлорид (витамин B6), фолна киселина, манган оксид, железо сулфат, бакар сулфат, цинк оксид, калциум јодид, цинк протеинат, манган протеинат, железо протеинат, магнезиум протеинат, бакар протеинат.
LOW FAT Rice & Chicken Meal Formula

PRO PAC® Low Fat Rice & Chicken Meal е храна со одличен вкус и хранливост, со ниска содржина на масти со што му помага на вашето куче да биде здраво и во добра кондиција. Најголем број на ветеринари ја сметаат прекумерната тежина како ризик за бројни здравствени проблеми. Во PRO PAC® Low Fat Rice & Chicken Meal се радуцирани мастите и калориите без да се намалат хранливите состојки неопходни за да се се одржи здравјето.Балансираниот однос на Omega-6 и Omega-3 масни киселини ја прави кожата здрава а крзното сјајно. PRO PAC® Low Fat Rice & Chicken Meal е збогатен со глукозамин и хондроитин сулфат кои помагаат во одржавањето на зглобната р’скавица, природно е конзервиран и 100% загарантиран.


ГАРАНТИРАНА АНАЛИЗА


 • Сурови Протеини, не помалку од ........................... 14.00%
 • Сурови Масти, не помалку од ..................................6.00%
 • Сурови Масти, не повеќе од ...................................8.00%
 • Сурови Влакна, не помалку од ................................5.00%
 • Влажност, не повеќе од ........................................10.00%
 • Omega-6 масни киселини, не помалку од..................1,70%
 • Omega-3 масни киселини, не помалку од..................0.45%
 • Глукозамин, не повеќе од......................................400 ppm
 • Глукозамин, не помалку од....................................325 ppm
 • Хондроитин Сулфат, не повеќе од..........................320 ppm
 • Хондроитин Сулфат, не помалку од........................245 ppm

СОСТАВ:Ориз, оризови трици, дехидрирано пилешко месо, оризово брашно, оризов глутен, пилешка маст (конзервирана со мешани токофероли, извор на природен витамин E), сушени јајца, сушена репкина пулпа, природна ароматизација, ленено семе, сол, калиум хлорид, холин хлорид, DL-метионин, L-лизин,суплемент на витамин Е, витамин D3, витамин А ацетат, сушен квасец, ниацин, D-калциум пантотеинат, биотин, суплемент на витамин B12, суплемент на витамин B2, тиамин мононитрат, аскорбинска киселина, пиридоксин хидрохлорид (витамин B6), фолна киселина, манган оксид, железо сулфат, бакар сулфат, цинк оксид, калциум јодид, цинк протеинат, манган протеинат, железо протеинат, магнезиум протеинат, бакар протеинат.
HIGH PERFORMANCE

PRO PAC® High Performance е специјално формулирана храна за активни и кучиња кои се изложени на голем стрес. Високата вредност на нутритивниот состав ја прави одлична оваа формула за млади кученца и за бремени или кучки во лактација. Работните кучиња кои се во полна кондиција често пати имаат потреба и повеќе од 20% на протеини и калории од кучињата со нормална активност. Со своите 30% протеини и 20% масти, PRO PAC® High Performance обезбедува екстра протеини и калории да осигура одлична јачина и одличен тонус на мускулатурата. Употребата на дехидрирано пилешко месо од висок квалитет како примарен ингредиент, комбинирана со пилешка маст исто така од висок квалитет, ги прави PRO PAC® High Performance формулите многу вкусни и лесно сварливи. Балансираниот однос на Omega-6 и Omega-3 масни киселини ја прави кожата здрава а крзното сјајно. Независно дали е на натпревар, или на терен, PRO PAC® High Performance му ја пружа на професионалното куче посакуваната компетитивна острина.PRO PAC® High Performance е природно конзервиран и 100% загарантиран.


ГАРАНТИРАНА АНАЛИЗА


 • Сурови Протеини, не помалку од........................30.00%
 • Сурови Масти, не помалку од .............................20.00%
 • Сурови Влакна, не повеќе од .............................. 4.00%
 • Влажност, не повеќе од .....................................10.00%
 • Omega-6 масни киселини,не помалку од ...............3.30%
 • Omega-3 масни киселини, не помалку од...............0.55%

СОСТАВ:Дехидрирано пилешко месо, мелена жолта пченка, пилешка маст (конзервирана со мешани токофероли,извор на природен витамин E), сушена репкина пулпа, природна ароматизација, ленено семе, сол, калиум хлорид, холин хлорид, DL-метионин, L-лизин,суплемент на витамин Е, витамин D3, витамин А ацетат, ниацин, D-калциум пантотеинат, биотин, суплемент на витамин B12, суплемент на витамин B2, тиамин мононитрат, аскорбинска киселина, пиридоксин хидрохлорид (витамин B6), фолна киселина, манган оксид, железо сулфат, бакар сулфат, цинк оксид, калциум јодид, цинк протеинат, манган протеинат, железо протеинат, магнезиум протеинат, бакар протеинат.
PERFORMANCE PUPPY

PRO PAC® Performance Puppy е создадена за кученца од одбивањето до 12 месечна возраст, а исто така е одлична и за бремени и за кучки во лактација. Кученцето кое е во раст има потреба од два пати повеќе хранливи материи од возрасно куче. Зголеменото ниво на хранливи состојки во Performance Puppy обезбедува екстра калории неопходни за енергија и раст, и повеќе протеини за формирање на мускули, органи и јаки коски. PRO PAC® Performance Puppy е направена од квалитетни ингредиенси како што е дехидрирано пилешко месо и пилешка маст кои овозможуваат вашето активно кученце да добие соодветна исхрана за растење и развиток. Балансираниот однос на Omega-6 и Omega-3 масните киселини овозможува здрава кожа и сјајно крзно. PRO PAC® Performance Puppy е природно конзервиран и 100% загарантиран.


ГАРАНТИРАНА АНАЛИЗА


 • Сурови протеини, не помалку од .................30.00%
 • Сурови масти, не помалку од ....,.................20.00%
 • Сурови влакна, не повеќе од ........................4.00%
 • Влажност, не повеќе од ..............................10.00%
 • DHA, не помалку од .....................................0.03%
 • Omega-6 масни киселини, не помалку од .......3.30%
 • Omega-3 масни киселини, не помалку од .......0.55%

СОСТАВ: Дехидрирано пилешко месо, мелена жолта пченка, пилешка маст (конзервирана со мешнани токофероли, извор на природен витамин E), сушена репкина пулпа, сушени производи од јајца, природна ароматизација, ленено семе, култура од квасец, сол, калиум хлорид, DL-хидрокси аналог на метионин, L- лизин, суплемент на витамин E, витамин D3, витамин А ацетат, ниацин, D-калциум пантотеинат, биотин, суплемент на витамин B12, суплемент на витамин B2, тиамин мононитрат, аскорбинска киселина, пиридоксин хидрохлорид (витамин B6), фолна киселина, манган оксид, калциум јодид, цинк протеинат, манган протеинат, железо протеинат, магнезиум протеинат, бакар протеинат.
SMALL BREED ADULT

PAC® Small Breed Adult е наменета за кучиња од мали раси кои имаат телесна тежина под 10 kg. Таа содржи хранителни состојки спакувани во мали парчиња кои се лесни за џвакање и даваат доволно енергија за високите енергетски потреби на кучињата од мали раси. Прецизниот баланс на протеини, масти, јаглехидрати и есенцијални антиоксидантни материи, помага во продолжувањето на животниот век на кучињата од малите раси. Крцкавата текстура на крокетите PRO PAC® Small Breed Adult ги прави забите почисти, здивот посвеж и здрава усна празнина. Дехидрираното пилешко месо ги обликува мускулите, им дава јачина, обезбедува постојана енергија и е лесно сварливо. Органските зрна од растенија се извор на енергија за вашето куче од мала раса. Балансираниот однос на Omega-6 и Omega-3 масните киселини овозможува здрава кожа, сјајно крзно и силен имунолошки систем. PRO PAC® Small Breed Adult е природно конзервиран и има 100% загарантираност за прекрасниот вкус и комплетната хранливост.


ГАРАНТИРАНА АНАЛИЗА


 • Сурови протеини, не помалку од ...............28.00%
 • Сурови масти, не помалку од ....................18.00%
 • Сурови влакна, не повеќе од ......................4.00%
 • Влага, не повеќе од .................................10.00%
 • Omega-6 масни киселини, не помалку од......3.30%
 • Omega-3 масни киселини, не помалку од......0.55%
 • Витамин E, не помалку од ......................360 IU/kg
 • L-карнитин, не помалку од .................... 15 mg/kg
 • ß-каротин, не помалку од .........................5 mg/kg

СОСТАВ:Дехидрирано пилешко месо, мелена жолта пченка, пилешка маст (конзервирана со мешнани токофероли, извор на природен витамин E), сушена репкина пулпа, сушени производи од јајца, природна ароматизација, ленено семе, култура од квасец, сол, калиум хлорид, DL-хидрокси аналог на метионин, L-лизин, суплемент на витамин E, витамин D3, витамин А ацетат, ниацин, D-калциум пантотеинат, биотин, суплемент на витамин B12, суплемент на витамин B2, тиамин мононитрат, аскорбинска киселина, пиридоксин хидрохлорид (витамин B6), фолна киселина, манган оксид, калциум јодид, цинк протеинат, манган протеинат железо протеинат, магнезиум протеинат, бакар протеинат, L-карнитин, бета каротин.
SMALL BREED PUPPY

PRO PAC® Small Breed Puppy е наменета за кученца од мали раси кои имаат телесна тежина под 10 kg-кога се возрасни. Таа содржи хранителни состојки спакувани во мали парчиња кои се лесни за џвакање и даваат доволно енергија за високите енергетски потреби на кучињата од мали раси. Прецизниот баланс на протеини, масти, јаглехидрати и есенцијални антиоксидантни материи, помага во продолжувањето на животниот век на кученцата од малите раси. Крцкавата текстура на крокетите PRO PAC® Small Breed Puppy ги прави забите почисти, здивот посвеж и здрава усна празнина. Дехидрираното пилешко месо ги обликува мускулите, им дава јачина, обезбедува постојана енергија и е лесно сварливо. Органските растителни зрна се извор на енергија за вашето кученце од мала раса. Балансираниот однос на Omega-6 и Omega-3 масните киселини овозможува здрава кожа, сјајно крзно и силен имунолошки систем. PRO PAC® Small Breed Puppy содржи DHA која е корисна за развојот на мозокот и очите, природно е конзервиран и има 100% загарантираност.


ГАРАНТИРАНА АНАЛИЗА


 • Сурови протеини, не помалку од ...............31.00%
 • Сурови масти, не помалку од ....................20.00%
 • Сурови влакна, не повеќе од ......................4.00%
 • Влага, не повеќе од .................................10.00%
 • Omega-6 масни киселини, не помалку од......3.30%
 • Omega-3 масни киселини, не помалку од......0.55%
 • Витамин E, не помалку од ......................360 IU/kg
 • DHA, не помалку од ..................................0.03%
 • ß-каротин, не помалку од ....................5 mg/kg

СОСТАВ: Дехидрирано пилешко месо, мелена жолта пченка, пилешка маст (конзервирана со со мешани токофероли, извор на природен витамин E), варен ориз, сушена репкина пулпа, сушени производи од јајца, природна ароматизација, ленено семе, култура од квасец, сол, калиум хлорид, DL-хидрокси аналог на метионин, L-лизин, суплемент на витамин E, витамин D3, витамин А ацетат, ниацин, D- калциум пантотеинат, биотин, суплемент на витамин B12, суплемент на витамин B2, тиамин мононитрат, аскорбинска киселина, пиридоксин хидрохлорид, (витамин B6), фолна киселина, манган оксид, калциум јодид, цинк протеинат, манган протеинат, железо протеинат, магнезиум протеинат, бакар протеинат, бета- каротин.
LARGE BREED PUPPY

PRO PAC® Large Breed Puppy е храна формулирана за да ги задоволи специфичните потреби на младите кученца кои ќе имаат телесна маса над 25 kg кога ќе бидат возрасни. Нивоата на калциумот и фосфорот на PRO PAC® Large Breed Puppy се формулирани да ја поддржат поспората стапка на раст на овие раси на кучиња. Тоа може да ги спречи честите проблеми со зглобовите и коските типични за кучињата од големи и гигантски раси. PRO PAC® Large Breed Puppy содржи есенцијални масни киселини (Omega-6 и Omega-3) кои се од витално значење за имунолошкиот и нервниот систем и ја прават кожата здрава а крзното сјајно. PRO PAC® Large Breed Puppy е збогатен со глукозамин и хондроитин сулфат кои помагаат во одржавањето на зглобната р’скавица, природно е конзервиран и 100% загарантиран.


ГАРАНТИРАНА АНАЛИЗА


 • Сурови Протеини, не помалку од .............................26.00%
 • Сурови Масти, не помалку од ..................................14.00%
 • Сурови Влакна, не помалку од ................................. 4.00%
 • Влажност, не повеќе од ..........................................10.00%
 • DHA, не помалку од ................................................0,03%
 • Omega-6 масни киселини, не помалку од....................2.70%
 • Omega-3 масни киселини, не помалку од....................0.45%
 • Глукозамин, не повеќе од........................................400 ppm
 • Глукозамин, не помалку од......................................325 ppm
 • Хондроитин Сулфат, не повеќе од............................320 ppm
 • Хондроитин Сулфат, не помалку од.....................245 ppm

СОСТАВ: Дехидрирано пилешко месо, мелена жолта пченка, оризово брашно пилешка маст (конзервирана со мешани токофероли, извор на природен витамин E), сушени јајца, сушена репкина пулпа, природна ароматизација, ленено семе, сол, калиум хлорид, холин хлорид, DL-метионин, L-лизин,суплемент на витамин Е, витамин D3, витамин А ацетат, сушен квасец, ниацин, D-калциум пантотеинат, биотин, суплемент на витамин B12, суплемент на витамин B2, тиамин мононитрат, аскорбинска киселина, пиридоксин хидрохлорид (витамин B6), фолна киселина, манган оксид, железо сулфат, бакар сулфат, цинк оксид, калциум јодид, цинк протеинат, манган протеинат, железо протеинат, магнезиум протеинат, бакар протеинат.
LARGE BREED ADULT

PRO PAC® Large Breed Adult е научно формулирана храна која им излегува во пресрет на специфичните потреби на кучињата кои имаат над 25 kg. тежина кога се возрасни. Поради тоа што е формулирана со прецизен баланс на протеини, масти и јаглехидрати PRO PAC® Large Breed Adult претставува специјална диета за кучиња од големи и гигантски раси која им е потребна за целокупното добро здравје. PRO PAC® Large Breed Adult содржи есенцијални масни киселини (Omega-6 и Omega-3) кои се од витално значење за имунолошкиот и нервниот систем и ја прават кожата здрава а крзното сјајно. PRO PAC® Large Breed Adult е збогатен со глукозамин и хондроитин сулфат кои помагаат во одржавањето на зглобната р’скавица, природно е конзервиран и 100% загарантиран.


ГАРАНТИРАНА АНАЛИЗА


 • Сурови Протеини, не помалку од .............................23.00%
 • Сурови Масти, не помалку од ..................................13.00%
 • Сурови Влакна, не помалку од ................................. 4.00%
 • Влажност, не повеќе од ..........................................10.00%
 • Omega-6 масни киселини, не помалку од....................2.70%
 • Omega-3 масни киселини, не помалку од....................0.45%
 • Глукозамин, не повеќе од........................................400 ppm
 • Глукозамин, не помалку од......................................325 ppm
 • Хондроитин Сулфат, не повеќе од............................320 ppm
 • Хондроитин Сулфат, не помалку од..........................245 ppm

СОСТАВ: Дехидрирано пилешко месо, мелена жолта пченка, оризово брашно пилешка маст (конзервирана со мешани токофероли, извор на природен витамин E), сушени јајца, сушена репкина пулпа, природна ароматизација, ленено семе, сол, калиум хлорид, холин хлорид, DL-метионин, L-лизин,суплемент на витамин Е, витамин D3, витамин А ацетат, сушен квасец, ниацин, D-калциум пантотеинат, биотин, суплемент на витамин B12, суплемент на витамин B2, тиамин мононитрат, аскорбинска киселина, пиридоксин хидрохлорид (витамин B6), фолна киселина, манган оксид, железо сулфат, бакар сулфат, цинк оксид, калциум јодид, цинк протеинат, манган протеинат, железо протеинат, магнезиум протеинат, бакар протеинат.